italy_flag_φροντιστήριο_ξένων_γλωσσών_δυαδα_lang

Φροντιστήριο ΔΥΑΔΑ – Ιταλικά

ΙΤΑΛΙΚΑ

Τα Ιταλικά είναι μια από τις πλέον γνωστές γλώσσες στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο με εκατομμύρια ομιλητές. Ας μην ξεχνάμε πως τα Ιταλικά προέρχονται από τα Λατινικά, τα οποία είναι η μητέρα γλώσσα πολλών άλλων Ευρωπαϊκών γλωσσών (Ισπανικά, Γαλλικά, Πορτογαλικά κτλ). Επομένως, διευκολύνει την εκμάθηση άλλων γλωσσών, στις οποίες παρατηρούνται κοινές ρίζες και άλλα γλωσσολογικά και συντακτικά στοιχεία.
Λόγω γειτονικότητας των χωρών μας, οι περισσότεροι από εμάς είμαστε ήδη εξοικειωμένοι με ιταλικές λέξεις όπως «όπερα», «ντουέτο», «ντίβα», «πάστα», «γούστο», «γραβάτα», «βίλα» και πολύ πιθανόν να τις χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Τα Ιταλικά θεωρούνται μια εύηχη, μουσική γλώσσα με σχετικά εύκολη εκμάθηση καθώς διαβάζονται και προφέρονται ακριβώς όπως γράφονται.
Η Iταλία είναι γνωστή για τις τέχνες και τον πολιτισμό της (φαγητό, ιταλική μόδα και σχέδιο, αρχιτεκτονική, μνημεία) και δεν είναι λίγοι αυτοί που την έχουν επισκεφτεί για διακοπές λόγω της κοντινής της απόστασης αφού το αεροδρόμιο της Ρώμης απέχει μόνο μια ώρα πτήσης από την Αθήνα.
Είτε σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας είτε να εργαστούμε στην Ιταλία, η πιστοποίηση της γνώσης των ιταλικών είναι απαραίτητο προσόν.
Λόγω της μακραίωνης παράδοσης των εκπαιδευτικών της ιδρυμάτων, καθώς και του υψηλού επιπέδου σπουδών, η Ιταλία αποτελούσε πάντοτε σημαντικό προορισμό Ελλήνων φοιτητών για τις πτυχιακές και τις μεταπτυχιακές τους σπουδές, στους τομείς της Ιατρικής, της Αρχιτεκτονικής κτλ, οι οποίες είναι αναγνωρισμένες από το ΔΟΑΤΑΠ. Επιπλέον, τα χαμηλά δίδακτρα σε συνδυασμό με το προσιτό κόστος διαβίωσης και τις ομοιότητες στον τρόπο ζωής, επιτρέπουν την ευκολότερη προσαρμογή ενός Έλληνα φοιτητή.

ΙΤΑΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Το πιο διαδεδομένο διεθνές πιστοποιητικό είναι το CELI (Certificazione Conoscenza della Lingua Italiana), που εκδίδεται από το Πανεπιστήμιο της Perugia και είναι αναγνωρισμένο παγκοσμίως από όλα τα πανεπιστήμια, επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς. Πιστοποιεί και τα 6 επίπεδα που περιγράφονται στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Οι εξετάσεις CELI διεξάγονται τρεις φορές τον χρόνο (Μάρτιο, Ιούνιο, Νοέμβριο) από το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο που εκπροσωπεί στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο της Perugia.

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΠΤΥΧΙΩΝ ΜΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΒΑΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

A1 –Στοιχειώδους Γνώση CELI IMPATTO
Συστηνόμαστε και συστήνουμε άλλους, απαντάμε σε απλές ερωτήσεις (π.χ. πού μένουμε) ή περιγράφουμε ανθρώπους και πράγματα με βασικές εκφράσεις.
Α2 –Βασική Γνώση CELI 1
Περιγράφουμε το άμεσο περιβάλλον μας με απλά λόγια και κατανοούμε καθημερινές εκφράσεις που χρησιμοποιούνται συχνά. Μιλάμε για θέματα ρουτίνας που μας είναι οικεία π.χ. σχολείο, εργασία, σπίτι.
Β1 – Μέτρια Γνώση CELI 2
Χειριζόμαστε καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν στη διάρκεια ενός ταξιδιού στο εξωτερικό. Περιγράφουμε εμπειρίες, γεγονότα, όνειρα, ελπίδες και φιλοδοξίες και δίνουμε συνοπτικά λόγους και εξηγήσεις για την άποψή μας. Κατανοούμε τα κύρια σημεία που μας παρουσιάζονται σε θέματα που συναντάμε τακτικά στη δουλειά/στο σχολείο. Παράγουμε ένα απλό κείμενο για θέματα που γνωρίζουμε ή που μας αφορούν προσωπικά.
Β2 – Καλή Γνώση CELI 3
Κατανοούμε τις κύριες ιδέες ενός σύνθετου κειμένου, τόσο για συγκεκριμένα, όσο και για αφηρημένα θέματα, συμπεριλαμβανομένων συζητήσεων πάνω σε τεχνικά ζητήματα της ειδικότητάς μας. Συνδιαλεγόμαστε με φυσικούς ομιλητές της γλώσσας με κάποια άνεση και αυθορμητισμό. Παράγουμε σαφές, λεπτομερές κείμενο για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και εξηγούμε μια άποψη πάνω σε ένα ζήτημα, δίνοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των επιλογών.
C1 – Πολύ Καλή Γνώση CELI 4
Κατανοούμε ένα ευρύ φάσμα απαιτητικών, μακροσκελών κειμένων αναγνωρίζοντας και τις σημασίες που υπονοούνται. Εκφραζόμαστε άνετα και αυθόρμητα, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά τη γλώσσα για κοινωνικούς, ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς σκοπούς. Παράγουμε σαφή, λεπτομερή κείμενα για σύνθετα θέματα, επιδεικνύοντας οργάνωση και συνοχή.
C2 – Άριστη Γνώση CELI 5
Κατανοούμε με ευκολία σχεδόν όλα όσα ακούμε ή διαβάζουμε. Κάνουμε περιλήψεις με βάση πληροφορίες που προέρχονται από διαφορετικές πηγές (προφορικές ή γραπτές), ανασυνθέτουμε επιχειρήματα σε μια συνεκτική παρουσίαση. Εκφραζόμαστε αυθόρμητα, με μεγάλη άνεση και ακρίβεια, διαχωρίζοντας λεπτές σημασιολογικές αποχρώσεις ακόμα και σε ατομικές και σύνθετες περιστάσεις.