τμήματα ξένων γλωσσών για παιδιά φροντιστήριο δυαδα γλυκά νερά ξένες γλώσσες

Τμήματα Ξένων Γλωσσών για Παιδιά

Τα παιδιά είναι χρήστες  της φυσικής τους γλώσσας. Αντίθετα με τους ενήλικες, από μικρή ηλικία προσλαμβάνουν από μόνα τους  τα στοιχεία της γλώσσας ασυναίσθητα, χωρίς να μεσολαβεί κάποια διαδικασία εκμάθησης. Έχουν την ικανότητα να μιμούνται την προφορά και να φτιάχνουν από μόνα τους κανόνες. Η άποψη ότι είναι δύσκολο να μάθουν να μιλούν μια ξένη γλώσσα εδραιώνεται στο μυαλό τους εφόσον εκφραστεί από ενήλικες, οι οποίοι πιθανόν να έμαθαν ξένη γλώσσα σε μεγάλη ηλικία.

Γιατί είναι καλύτερα να ξεκινούν την ξένη γλώσσα από μικρή ηλικία?

  • Τα μικρά παιδιά δεν έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν τους προσωπικούς έμφυτους μηχανισμούς γλωσσικής εκμάθησης, πρόσκτησης της γλώσσας του σπιτιού και ανακαλύπτουν γρήγορα ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους ίδιους μηχανισμούς για να μάθουν να μιλούν την ξένη γλώσσα.
  • Τα μικρά παιδιά έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους για να εντάξουν την ξένη γλώσσα στο καθημερινό τους πρόγραμμα.
  • Η εκμάθηση ξένων γλωσσών σε νεαρή ηλικία βοηθάει τα παιδιά να εκμεταλλευτούν πλήρως τις ικανότητές τους.
  • Τα παιδιά που μαθαίνουν μια ξένη γλώσσα σε νεαρή ηλικία, μαθαίνουν κι άλλες με μεγαλύτερη ευκολία.

Τέλος μπορούν να συγκεντρώνονται καλύτερα από τα παιδιά που ξέρουν μόνο μια γλώσσα και έχουν περισσότερα γνωστικά πλεονεκτήματα.

 

Μεθοδολογία

τμήματα ξένων γλωσσών για παιδιά φροντιστήριο δυαδα γλυκά νερά ξένες γλώσσες

Τμήματα ξένων γλωσσών για παιδιά φροντιστήριο Δυάδα Γλυκά Νερά ξένες γλώσσες

  • Interactive Board – Διαδραστικός Πίνακας

    Διασκεδάζουμε και μαθαίνουμε!
    Χρησιμοποιούμε διαδραστικούς πίνακες για να εξασφαλίσουμε το ενδιαφέρον και την ενεργητική συμμετοχή των μαθητών, ώστε να αποκτήσουν άριστη γνώση γρήγορα και ευχάριστα! Οι μαθητές των μικρών επιπέδων παρακολουθούν το μάθημα με τη μορφή κινουμένων σχεδίων, ενώ στα μεγαλύτερα επίπεδα οι δικαιολογήσεις των απαντήσεων τόσο στις ακουστικές ασκήσεις όσο και στα κείμενα παρουσιάζονται ξεκάθαρα.

  • E-mail & SMS ενημέρωση

    Οι γονείς των μαθητών ενημερώνονται για τις δραστηριότητες του φροντιστηρίου μας, καθώς και για τις απουσίες των μαθητών μέσω SMS που λαμβάνουν στο κινητό τους τηλέφωνο.

  • Τετράδιο Επικοινωνίας

    Ειδικά σχεδιασμένο τετράδιο που οργανώνει τους μαθητές και επιτρέπει στους γονείς να ενημερωθούν σχετικά με τα μαθήματα που πρέπει οι μαθητές να μελετήσουν. Στο τετράδιο αυτό αναφέρονται λεπτομερώς οι εργασίες που πρέπει να κάνει ο μαθητής για το επόμενο μάθημα, οι ασκήσεις που ίσως δεν έχουν γίνει, καθώς και η βαθμολογία που έχουν πάρει σε κάποιο test ή σε ομαδική εργασία. Επίσης ο καθηγητής μπορεί να γράψει κάποια σημαντική παρατήρηση για να ενημερώσει το γονέα.

  • Συνεργασία με Γονείς

    Οι γονείς των μαθητών ενημερώνονται για την πορεία των παιδιών τους σε μηνιαία βάση από την πλατφόρμα που παρέχει το φροντιστήριο μας, αλλά και σε ιδιαίτερες συναντήσεις , όταν αυτό είναι απαραίτητο. Επίσης, σε περίπτωση απουσίας τους ενημερώνονται για τη διδαχθείσα ύλη. (Υπάρχει η δυνατότητα αποστολής φαξ ή e-mail ).

  • Δανειστική Βιβλιοθήκη

    Πλούσια συλλογή από βιβλία, περιοδικά, readers, CDs και DVDs όλων των επιπέδων που οι μαθητές μπορούν να δανείζονται ανά πάσα στιγμή.

  • Πλάνο Ύλης

    Η εξέλιξη των μαθημάτων είναι προγραμματισμένη από την αρχή της χρονιάς με ετήσια και εβδομαδιαία πλάνα ύλης. Έτσι κατορθώνουμε να ολοκληρώνουμε όλη την ύλη κάθε χρόνο.